Sobre mi   

 

 

 

En els meus treballs no busco encaixar en definicions ni en estereotips. A través de les arts plàstiques expresso inquietuds, sentiments i valors que tenen a veure amb els meus orígens rurals a la Vall d'en Bas, barrejats amb la vida urbana de la Barcelona on he crescut.

Els darrers anys, des del meu taller a La Garrotxa primer, i ara des de la casa del taxidermista en la que visc, em dedico especialment a l’escultura i la fotografia artística i documental.

En escultura, el 2011 vaig iniciar entre d'altres  la col·lecció 'Les dones imaginàries', creacions sorgides al voltant de la figura de les dones d'aigua que em serveixen per expressar el meu vincle amb la Natura. Aquests éssers enigmàtics i fugissers que fusiono i transfiguro d'una manera personal, ens recorden, des del món salvatge dels boscos, els rius i els estanys, la nostra condició d’éssers naturals de la que sovint l'entorn materialista en què vivim ens allunya.

Soc també autora del monument que celebra el Centenari del Santuari de la Mare de Déu del Mont, '7 Monjos', del grup escultòric que honora la memòra del MHP Lluís Companys a Besalú, "Roses blanques per a Companys", i de l’escultura que cada primavera premia al 'Jugador 10' de l’APT durant el Trofeo Conde de Godó de tennis, a Barcelona.

Des de la primavera de 2018, al centre d'Olot he situat el monument "Llibertat!", dins de la instal·lació "Jardí Groc", per encàrrec de l'Assemblea Nacional Catalana.

En fotografia m'interessa tot allò que té a veure amb la transmissió d'un missatge sense paraules, Acostumen a ser experiències personals, en solitari o compartides, que expresso en forma de relats gràfics, acompanyads de textos que són part d el'obra. Són treballs hereus del fotoperiodisme que vaig practicar durant vint anys, i que encara exerceixo, empaltats de la poesia que em neix del fons d'una manera innata 

 

 

© Duaita Prats [ Tau )